Arbetsmiljöprojekt 2019 L-entreprenad/Bjöörnsmaskin UMEÅ

Projektbeskrivning:
 1. Grundläggning av företagets SAM enligt lagkrav.

 2. Utbildning  SAM.

 3. Utbildning BAM.

 4. Upprättande av företagets arbetsmiljöpolicy.

 5. Upprättande av företagets årshjul.

 6. Upprättande av styrande 4års plan för riskarbete av prioriterade risker.

 7. SharePointlösning för SAM-dokument och introduktionsmaterial. 

 8. Åtgärdsplan för riskbedömning kemikalier

 9. Utbildning för chefer i medarbetarsamtal.

Peter Lundberg , en av dom två delägarna i L-entreprenad och Bjöörns-maskin berättar att dom nu vill bli en ännu bättre arbetsgivare och gör nu ett avstamp genom att  anlita Olov Sjöström från Kompetensbyggarna som projektledare i sin arbetsmiljösatsning.

-Olovs uppdrag blir att stötta oss med att lägga en bra grund för att komma vidare i vårt systematiska arbetsmiljöarbete. Projektet i sig ska förbereda en struktur , och skapa goda förutsättningar för ett eget långsiktigt arbetsmiljöarbete med både lagkrav och våra medarbetares trivsel och säkerhet i fokus

 

Arbetsmiljöprojekt 2020 Frakttjänst i Umeå AB

Lars Westergren på Frakttjänst i Umeå säger att systematiska processer, ordning och reda är en stor del i att kunna erbjuda de lilla extra till sina kunder. När Frakttjänst nu investerar i medarbetarnas säkerhet och arbetsmiljö så lever man även upp till arbetsmiljöverkets lagkrav .

-Kompetensbyggarnas upplägg passar oss perfekt. Dom utbildar och driver arbetet ute på plats hos oss och projektet har en tydlig tidsplan .Systematiskt och tidseffektivt. Efter projektet har vi grunderna för att kunna driva vidare vårt eget systematiska arbetsmiljöarbete avslutar Lars.

 

 

 

Arbetsmiljöprojekt 2020

Stöcksjö Trafik AB

Pågående projekt

L-entreprenad  engagerar  sina skyddsombud 

För oss känns det självklart att jobba igenom vår arbetsmiljöstatus axel mot axel med våra skyddsombud. Att arbetsmiljölagen kräver samverkan mellan företag och skyddsombud känns som en självklarhet.                                                                   - Vi har nu jobbat igenom och känner oss trygga i vårt arbetsmiljöarbete. Vi  har gjort den här resan tillsammans med varann och med stort stöd av Kompetensbyggarna och deras paketlösning berättar Peter Lundberg.

 

 

Arbetsmiljöprojekt mars 2020

Dahlbergs Åkeri Umeå AB

Pågående projekt

 • c-facebook
 • Twitter Classic
 • Google Classic